o slunečném víkendu hráli žáci a muži

mladší žáci přivezli body z Rantířova, starší tam prohráli a muži získali cenné body v derby s Horní Cerekví

Výsledky zápasů

Rantířov - ml. žáci 1 : 3 (0:1), Branky: 3 x Kosma

 

Rantířov - st. žáci 3 : 1 (1:0) , Branky: Vitků

 

SK Horní Cerekev - muži 1 : 2 (1:2)

Branky: 9. Chadim - 4. Mezera (vl.), 22. M. Pavlíček

SestavaSK Horní Cerekev: A. Bečica - Z. Dařílek, P. Chadim, D. Jirák, L. Loukota, O. Musil (80. T. Pinkas), M. Kůta, J. Mezera, J. Havel, Š. Filsoch, J. Plachý

TJ Spartak Počátky: A. Soukup - T. Pavlíček, R. Měkuta, V. Kocourek, P. Wiener, T. Vlček, D. Blažek, J. Doležal, M. Tesař (60. A. Kníže) , M. Pavlíček, L. Matys
Rozhodčí: BESEDA Petr-FABEŠ Roman, KŘEN Filip, ŽK: Vlček, Počet diváků: 100

Duel dvou rivalů ze sousedních městeček se hrál za krásného slunečného počasí a byl vlastně pokračováním vzájemných zápasů z loňského roku v okresním přeboru. Nutno podotknout, že ač bylo utkání plné příležitostí ke skórování, rámec úrovně OP nepřekročilo. Poměr sil na hřišti se ale oproti loňsku výrazně změnil, domácí stále nastupují oslabeni o „okresní“ opory, a tak tentokrát měli navrch hosté z Počátek.

Již ve 4. minutě zahrával hostující Wiener rohový kop a jeho prudký míč před branku si Mezera hlavou nešťastně srazil z hranice malého vápna do vlastní sítě. Aktivita hostů pokračovala, M. Pavlíček vysunul Kocourka, ten se zbavil obránce a pálil těsně vedle, poté Wiener centroval z přímého kopu a Měkuta hlavičkoval rovněž mimo tři tyče domácí branky. Hned první vážnější akce domácích přinesla vyrovnání, to když P. Chadim zužitkoval kolmici Havla a prostřelil Soukupa v brance Počátek. Hosté odpověděli hlavičkami Kocourka po centru M. Pavlíčka a Vlčka po centru Wienera, obě však skončily těsně vedle. Po čtvrthodině hry na druhé straně skončila překvapivá střela Musila v boční síti, neuspěl ani P. Chadim po centru Kůty. Hned vzápětí nechali hosté vyniknout brankáře Bečicu, který zlikvidoval samostatný nájezd Měkuty i následnou střelu Kocourka. Ve 22. minutě však měl Kocourek v šestnáctce domácích spoustu času na přesnou zpětnou přihrávku, ze které pod padajícím Bečicou skóroval M. Pavlíček. Domácí se na rozdíl od prvních dvou domácích utkání také tlačili dopředu, Mezera vybojoval uprostřed hřiště míč, vybídl kolmicí P. Chadima, tentokrát však zaúřadoval brankář Soukup a jeho střelu nohou vyrazil. Pak opět po přihrávce Mezery pálil Havel vedle, útočné akce se střídaly na obou stranách, po centru T. Pavlíčka hlavičkoval Měkuta nad Bečicovu branku. Velkou příležitost k vyrovnání měl Mezera, jehož lob po vysunutí Havlem vyrazil počátecký strážce branky, Musilova následná střela opět skončila v boční síti. Těsně před koncem prvního poločasu ještě centroval P. Chadim a Mezera v dobré pozici z voleje nezakončil a v poslední minutě zakončil svůj únik hostující Měkuta střelou těsně nad.

I ve druhé části se hrálo útočně, hráči obou týmů se dostávali do zakončení, ale skóre se již nezměnilo. Wienerův centr zakončil střelou vedle Měkuta, akci Mezera – Chadim zneškodnil brankář Soukup. Po deseti minutách hry uvolnil na pravé straně Filsoch Chadima, jehož křižná technická střela skončila na spojnici tyče a břevna počátecké branky, střelu M. Pavlíčka hranice šestnáctky zase kryl Bečica, další únik Filsocha nevyužil z očí do očí brankáři ke skórování Chadim, stejně tak jako Vlček neuspěl se svojí střelou po pěkné kombinační akci hostů a zpětné přihrávce. Na posledních dvacet minut si stoper Kůta vyměnil post s Mezerou a domácí se zřetelně snažili o vyrovnání a zisk prvního bodu v této sezoně. Vytvořili si tlak se spoustou rohových kopů a dlouhých autů do šestnáctky soupeře, chybělo však zakončení – přesnější nebo vůbec nějaké. Hosté však byli nadále nebezpeční, Kocourek si v šestnáctce vytvořil pozici ke střelbě, mířil ale opět vedle, pak přihrávkou oslovil Wienera, kterého však vychytal Bečica. Posledních deset minut viselo vyrovnání na vlásku, domácí se opravdu snažili, ale veškeré jejich akce postrádaly v závěru větší přesnost. Nejblíž vyrovnání byli domácí v 82. minutě, když Filsochův centr zprava směřující do branky brankář Soukup vyškrábl na tyč, od které se míč odrazil do jeho náruče. Čtvrtá porážka v řadě, z toho třetí na domácím hřišti, ale tentokrát naši hráči – byť neustále v neúplné sestavě – byli soupeři rovnocenným soupeřem a jen nevyhranost a nezkušenost s vyšší soutěži jim nedovolila sáhnout si na bodový zisk. Hlavní rozhodčí Petr Beseda řídil utkání s velkým přehledem, stejně jako jeho asistenti na pomezí.

Autor: Vítězslav Skopal

 

 

Plán zápasů

Středa 31.08.2016

Žirovnice - mladší + starší přípravka, začátek v 17:00 hodin

 

Sobota 03.09.2016

starší + mladší žáci – Pelhřimov „B“, začátek v 09:00/10:45 hodin, hřiště Počátky

dorost - Žirov, začátek v 10:00 hodin, hřiště Žirovnice

muži - Mírovka, začátek v 16:00 hodin

 

Středa 07.09.2016

mladší + starší přípravka – Kamenice nad Lipou, začátek v 17:00 hodin

 

 

Tréninky na hřišti:

muži + dorost – úterý + pátek 18:00 hodin

ml. + st. žáci – úterý + čtvrtek 18:00 hodin v Žirovnici, odjezd 17:45 z autobusového nádraží

st. přípravka - úterý + čtvrtek 16:30 hodin

ml. přípravka - pondělí + středa 16:30 hodin

st. garda - pátek 18:00 hodin

 

Zpráva pro všechny trenéry: po tréninku se musí všechny přenosné branky převracet a pokládat na zem!!!



Naši sponzoři


Krajský fotbalový svaz

Okresní fotbalový svaz


  >>ROZPIS ZÁPASŮ<<


Počasí v Počátkách


TOPlist